In Advisory

La desacceleració de l’activitat econòmica d’Espanya durant l’últim exercici, sembla que no ha afectat les dades de creació d’ocupació.

En 2018 es van crear 566.200 ocupacions, la dada més alta en acabar un any des de 2006. Les xifres de l’INE van mostrar una evolució positiva i sorprenent on els aturats van caure fins als 3,3 milions.

Això es va traduir en una reducció de la taxa de desocupació fins al 14,45%. L’augment de les plantilles en l’Administració en els últims temps ha contribuït a la sorpresa.

Per cinquè any consecutiu, Espanya ha tornat a acabar un any amb l’ocupació a l’alça. I sense perdre força.

A diferència del que havia succeït en els dos anys anteriors, es va crear ocupació en l’últim trimestre, (36.600 llocs de treball) prou perquè es traduís en una nova acceleració de la recuperació laboral.

No obstant això, aquests cinc anys de recuperació no han estat suficients per a retornar al mercat laboral espanyol a les xifres prèvies a la crisi.

Està per veure si la creació d’ocupació continuarà aliena a les expectatives del Banc Central Europeu (i comentades en l’article de la WMR del mes de febrer) sobre l’estancament del creixement de l’economia estatal.

 

 

 

Xavi Puiggròs
Economista
Departament d’Indicadors econòmics

Recent Posts

Leave a Comment

Contacte

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us contestarem, tan aviat com sigui possible.