In Customer Experience

stem vivint moments d’autèntica crisi climàtica en els quals les organitzacions i els individus formem part fonamental per a generar el canvi. Hem de ser inquiets i valorar el fet que hem de canviar nostres habito de vida, buscant alternatives de consum per a viure una vida més conscient.

Per a entendre que el disseny circular hem de conèixer el nostre model econòmic actual, des de la revolució industrial utilitzem un model de producció i consum lineal, en el qual s’extreu una matèria primera, es crea en un producte, s’usa i es tira, així una vegada i una altra. En aquest model s’aconsegueix el creixement econòmic a través de la quantitat, com a més producció més vendes i per tant major veneficio econòmic.

Aquest model consumeix grans quantitats de recursos i energia ocasionant contaminació i molts, moltes deixalles en el planeta. No cal mirar molt més allà per a saber que aquest model no és gens sostenible. Vivim en un món finit en el qual els recursos es van escurçant i en el qual cada vegada som més pel que la demanda de recursos continua augmentant.

En l’economia circular quan els materials ja no es necessiten entren en un cicle en el qual poden ser refusats, reparats o reciclats, remanufacturados o retornats al medi ambient.

El disseny és la clau en tot això, ja que des de l’inici es pensa en tot el cicló del producte o del servei, no sols en la seva producció o comercialització de posar-lo bonic per a la venda, no sols ens preocupem de la part de. Es dissenya tot el sistema per a evitar o elimina els desfets i així aconseguir l’equilibri i el veneficio per a totes les parts involucrades, negocis, personis i el planeta.

En el disseny circular no hi ha final en la vida d’un producte, quan la matèria primera arriba al final de la cadena aquesta torna a incorporar-se al sistema per a tenir una segona vida.

En els nostres dissenys intentem que els productes que dissenyem es mantinguin vius per moltíssim temps i van evolucionant constantment, ja sigui envàs a dades, en actualitzacions a interaccions o millores per a continuar aportant valor tant als usuaris com al negoci. A més del disseny la innovació i la creativitat són part fonamental d’aquest model econòmic ja que podem crear i trobar oportunitats de negoci on abans no n’hi havia.

El model circular sembla difícil d’aplicar o d’aconseguir ja que és un model que ens obliga a repensar tot el sistema, però ja hi ha moltes empreses que les estan fent, no són casos aïllats de petites empreses, no, parlem d’empreses que facturen milions a l’any i esperem ser una més en aquest model.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ana cervero
Dissenyadora gràfica
Departament Customer Experience

Recent Posts

Leave a Comment

Contacte

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us contestarem, tan aviat com sigui possible.