In General

Tornem a ser presents entre els nostres col·laboradors i clients mitjançant aquest butlletí, encoratjats per la bona rebuda que ens traslladeu sobre els continguts que us proposem cada mes, que pretenen ser una pinzellada sobre les principals novetats en el nostre àmbit professional, amb voluntat de ser útils en la vostra activitat empresarial. En aquesta edició us proposem una mirada sobre la valoració i rendiment de les inversions mitjançant la comptabilitat analítica.

L’arribada de la primavera suposa el tradicional inici de la campanya de la renda (IRPF), obligació a la què tots estem sotmesos i que demana estar atents a les novetats i especificitats de la nostra tributació. Hem establert un dispositiu especial per atendre les vostres consultes, pels procediments presencials o electrònics que trobaràs al nostre web. Us recomanem no deixar-ho pel darrer moment !

A tenir en compte les novetats en relació a la retribució dels administradors de societats, que hauran de formalitzar-se amb un criteri unitari que inclogui les funcions executives, com a conseqüència d’un canvi de criteri establert pel Tribunal Suprem. També una recent sentència, en l’afer WhatsApp i Facebook, ha reforçat la privacitat de les nostres dades personals, que exigeix la nostra conformitat de manera expressa i clara.

En l’àmbit de l’activitat immobiliària us donem notícia del règim fiscal en l’impost de societats per l’activitat d’arrendament d’habitatges, que genera importants estalvis fiscals, tributant a tipus efectius del 3,75%. Et proposem un exemple pràctic. Alhora atenent la creixent importància del pisos destinats a explotació turística exposem els principals requisits per aquest ús, especialment en l’àmbit de la comunitat de propietaris.

Una recent sentència ha eliminat la injusta discriminació que patien les persones que no residien a la Unió Europea i que rebien una donació o herència a Espanya, doncs pagaven més impostos que els residents a Espanya, amb una important afectació als residents a Andorra. Aquestes persones poden demanar la devolució de les quantitats pagades en excés.

Com sempre, estem a la vostra disposició i ja sigui per telèfon 934 816 980 o per correu cim@cimtaxlegal.com.

Amb el desig que aquest Butlletí et sigui útil, rep una cordial salutació.

Carlos Muñoz i Manel Casal

Advocats

Recommended Posts

Leave a Comment

Contacte

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us contestarem, tan aviat com sigui possible.