In Advisory

Com ja avancem en l’article del mes de gener, el cicle econòmic en la UEM, està perdent impuls sobretot per una menor demanda externa. Encara així, es preveu un creixement moderat de l’economia per a 2019.

Durant l’any 2018, el Banc Central Europeu va aplicar unes polítiques monetàries laxes on els tipus d’interès es van mantenir invariables al 0% i que, juntament amb la compra de deute públic per part del màxim organisme europeu, es pretenia continuar donant impuls a l’economia de l’eurozona.

Font: Reserva Federal (FED) i Banc Central Europeu (BCE)

Entre els plans inicials del Sr.Draghi, president del Banc Central, està la pujada dels tipus d’interès, fet que no succeeix des de 2011. Però les perspectiva per a l’economia europea no conviden a l’optimisme.

Les notícies que arriben de les capitals europees no són bones. Alemanya va sorprendre la setmana passada amb unes dades de creixement que situen a 2018 com el seu pitjor any des de 2013; i amb el segon semestre a la vora de la recessió. La situació a Itàlia preocupa encara més. I Espanya, malgrat ser de les poques economies que creix per sobre del 2%, també dóna mostres d’esgotament.

 

Xavier Puiggròs
Economista
Departament d’Advisory

Recent Posts

Leave a Comment

Contacte

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us contestarem, tan aviat com sigui possible.