In Advisory

Tipus d’interès

Si el lector ha anat seguint les publicacions dels mesos de Febrer i Març, se’n haurà adonat que els tipus d’interès de l’Eurozona no han variat en aquest primer trimestre de l’any i en canvi, si que ho han fet el dels Estats Units.

Això es deu a que el BCE preveu continuar amb el seu programa de compra de deute públic per valor de 30.000 milions d’euros mensuals (almenys fins el Setembre 2018) que juntament amb uns tipus d’interès baixos es pretén el estímul de l’economia europea. Es preveu però un abandonament de forma progressiva d’aquestes polítiques de cara el 2019.

Per altra banda, la FED ha decidit apujar els tipus d’interès en la seva revisió trimestral degut als indicadors que auguren una millora de l’economia americana. Aquesta perspectiva es basa en un augment de perspectives de la inflació, millora en les previsions de la taxa d’atur i en la combinació de les retallades fiscals recents amb l’augment de la despesa pública per part de l’administració Trump.

Índex de Preus al Consum

La taxa de variació anual de l’IPC a Espanya al Febrer de 2018 ha estat de l’1,1%, 5 dècimes superior a la del mes anterior. La variació mensual de l’IPC ha estat del 0,1%, de manera que la inflació acumulada en 2018 és del -0,9%.

Cal destacar la pujada de l’1,9% dels preus del sector de les telecomunicacions, fins a situar-se en una taxa interanual en el 2,3%, que contrasta amb el descens dels preus del sector tèxtil (vestit i calçat) del -1,5%, i una variació interanual del 0,6%.

Xavier Puiggròs
Economista

Departament de Advisory

Recommended Posts

Leave a Comment

Contacte

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us contestarem, tan aviat com sigui possible.