In Advisory

Després de molts avisos per part dels indicadors de les economies europeus, la poténcia econòmica europea ha entrat en recessió. El Bundesbank, el banc central d’Alemanya, va assumir durant aquest mes d’agost que és molt probable, que la major economia europea entri en recessió tècnica en el tercer trimestre de 2019.

Això es produeix quan el PIB d’una economia es contreu durant dos trimestres seguits. En el cas alemany, el PIB alemany durant el segon trimestre es contrajó un 0,1% mentre que, tal com ha afirmat el Bundesbank, és molt probable que també sofreixi un decreixement en el tercer trimestre de l’exercici en curs.

El PIB alemany es contrajó un 0,1% durant el segon trimestre i el Bundesbank ha confirmat que és molt probable que també sofreixi un decreixement en el tercer trimestre de l’exercici en curs.

Cal destacar que quan es parla de recessió tècnica, en cap cas s’està parlant d’una crisi econòmica, si no d’una lleugera contracció del creixement, que això si, pot ser l’avantsala d’una crisi econòmica, com va passar en 2008.

Aquesta recessió, tindria un impacte directe a l’economia de l’Eurozona ja que Alemanya és un dels motors que lidera les importacions i les exportacions a la majoria de paises de l’eurozona.

 

 

Xavi Puiggròs
Economista
Departamento de Advisory

Recent Posts

Leave a Comment

Contacte

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us contestarem, tan aviat com sigui possible.