In Andorra

La banca andorrana s’enfronta a nous desafiaments a partir de noves regles i nous jugadors del món digital que impulsen aquests canvis. Ha arribat el moment per al sector de la banca de reinventar-se i tornar a créixer acompanyat de la innovació tecnològica.

La interacció amb les empreses digitals com Amazon o els nous sistemes de banca mòbil europea com N26, que uneixen el món Fintech i la llicència de banca permeten accedir a un mercat molt més gran i tenen l’agilitat d’innovar i crear productes nous i adaptar-se al client amb les garanties de la banca tradicional. La nova generació d’usuaris “millennials” o “digital lovers” demanen un nou model de negoci avui amb serveis digitals i àgils com el nou escenari de l’economia digital i per a això, es requereix un canvi de visió i una modernització i reforma important en la llei que obri la porta a nous productes i serveis i contingui el nou escenari de l’economia digital.

 

 Nous models:

Les noves generacions digitals realitzen totes les seves accions des d’un dispositiu mòbil o altres dispositius i cal desenvolupar aplicacions i solucions àgils i dinàmiques per atendre aquesta necessitat de l’economia digital. La innovació tecnològica pot acompanyar a la banca en aquest desafiament.

No tots els clients estan preparats per a les tecnologies més disruptives, però els hàbits econòmics i la forma en la qual els clients accedeixen a productes financers com un compte bancari o una hipoteca també s’estan veient afectats per la tecnologia. Els clients usen les noves tecnologies i tenen més coneixement sobre productes financers i no volen pagar per un assessorament que no valoren ni per realitzar transaccions que poden gestionar ells mateixos en mode autoservei.

N26 a Alemanya o Wilobank a Argentina són exemples de bancs digitals que registren als seus clients online des d’un dispositiu mòbil.

Et permeten obrir un compte bancari mitjançant un selfie, dues fotos del document d’identitat i un domicili físic per enviar-te la targeta, és a dir, des d’un smartphone ràpidament podem obtenir un compte bancari i d’una manera tan senzilla com obrir un compte a Netflix o Spotify integrant-se en el sistema de clients bancaritzats i centrant-se en la metodologia “one click”, tot està dissenyat perquè puguis operar ràpidament: realitzar pagaments, comprar o rebre diners, canviar el pin, bloquejar la targeta i tot des del teu dispositiu mòbil i en un clic, sense necessitat de desplaçar-te a una oficina física o un caixer.

 

El desafiament tecnològic:

El model clàssic de negoci s’ha redefinit, no es pot anar contra el mercat i les entitats bancàries s’han d’adaptar a la innovació, el canvi d’usos dels clients i la creixent innovació en serveis tecnològics financers com són les Fintech han començat a canviar i disrumpir en el sector bancari a un ritme vertiginós que obliga al sector bancari a canviar i repensar el seu negoci i aquest canvi ha de comportar inversió en tecnologia.

Tot i que la forma tradicional de banca encara està vigent ja té data de caducitat i aquest serà el temps necessari per a l’adaptació del nou model. Si les entitats bancàries no fan res això significarà quedar-se enrere, ja que només es mantindran aquells recursos humans que permetin donar un valor afegit al client o aquells que es reconverteixin al nou model.

Hi ha països que estan avançant en la transformació del sector financer. Aquests són els que han creat un entorn normatiu i reglament propici i han fomentat l’ús de les TICs permetent a les institucions bancàries i no bancàries innovar i ampliar l’accés a serveis financers.

El nostre equip pot ajudar-te en qualsevol aspecte relacionat amb les noves tecnologies. Si tens qualsevol dubte o necessites aclariment sobre aquest tema, consulta’ns.

 

 

Maritxell Alarcón
Advocada

 

Recent Posts

Leave a Comment

Contacte

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us contestarem, tan aviat com sigui possible.