In Advisory

Fed compleix així les expectatives del mercat i anuncia una reducció del preu del diner de 0,25%, fins a un rang objectiu de el 2% i el 2,25%

La Reserva Federal dels Estats Units (Fed) torna a col·locar els tipus d’interès per sobre de l’1%, després d’encarir avui un quart de punt el preu del diner. L’última vegada que van estar a aquest nivell va ser a final d’octubre de 2008, abans de l’inici de les mesures de la reserva en què va estancar els tipus d’interès al 0%.

La ‘Fed’ retalla el preu del diner 0,25 punts, fins a deixar-lo en una franja de el 2% i el 2,25%. Això significa que la primera economia mundial no és capaç de tenir uns tipus d’interès d’equilibri és a dir, que ni frenin ni accelerin l’activitat econòmiques de el 2,25% i el 2,5%. És un nivell baixíssim, que revela fins a quin punt la crisi de 2008 ha danyat la capacitat de l’economia de créixer.

La baixada de tipus de la ‘Fed’ avança, a més, mesures similars del Banc Central Europeu (BCE)

La baixada de tipus de la ‘Fed’ avança, a més, mesures similars del Banc Central Europeu (BCE) el mes que ve, que inclouran probablement la compra d’actius financers en un nou intent de rellançar l’economia de l’eurozona.

La veritat és que els EUA i la UE estan vivint una ‘japonización’ de les seves economies: poc creixement, poca inflació, i poca inversió.

 

 

Xavier Puiggròs
Economista
Departament d’Advisory

Recent Posts

Leave a Comment

Contacte

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us contestarem, tan aviat com sigui possible.