In Customer Experience

Si les xarxes socials s’usen estratègicament, poden representar també una gran oportunitat per a acostar-se a la gent amb el llenguatge del mitjà i interactuant. Conèixer els seus gustos i necessitats, aconseguir connexions reals, fer que la gent parli bé de la teva empresa.

A continuació descriuré per a què serveixen algunes de les xarxes socials més populars en el nostre mitjà.

Facebook 
Aquesta plataforma social es caracteritza per incentivar als seus usuaris a compartir experiències, basat en això compten amb algorismes que prioritzen el contingut que es mostra als usuaris d’acord als seus interessos i el dels seus amics, després d’això es troben les pàgines d’empresa, per a les quals Facebook ha desenvolupat moltes eines com a publicitat per anuncis, atenció al client a través de la missatgeria instantània, insights (mètriques de comportaments), botons de compra, etc.

Twitter 
Els usuaris d’aquesta xarxa social busquen conversar i queixar-se, una oportunitat important per a les empreses i marques, ja que poden seguir aquests usuaris i millorar la seva opinió sobre la marca o monitorar a la competència i poder captar aquells clients insatisfets.

Linkedin
Aquesta xarxa està orientada exclusivament al segment laboral, és la major xarxa professional del món. A través d’aquesta xarxa s’espera generar noves relacions de negocis o contacte, et posa en contacte amb vells companys o clients, etc.

Youtube 
Et servirà per a atreure multitud de visites com a efecte del nou. D’altra banda, és un canal informatiu que pot aconseguir taxes d’audiència inimaginables i que t’ajudaran a impulsar el teu negoci. Finalment, i el més important; un compte YouTube suposa l’aparador perfecte per a projectar la teva marca, de manera que podràs mostrar els teus productes, serveis, la imatge i personalitat que defineixen al teu negoci.

Instagram 
És una vitrina per a les empreses que necessiten mostrar els seus productes o articles detalladament, funciona molt bé per a nínxols de mercat i botigues de roba o accessoris; la clau està a poder contar una història per mitjà d’imatges i vídeos a través d’una marca.

Pinterest
Tant Instagram com Pinterest són plataformes molt visuals dedicades a l’exposició de productes on el contingut visual és el més important. I és que les persones processem 60.000 vegades més ràpid les imatges al text. La principal diferència entre elles és que els usuaris la utilitzen de forma diferent, en Pinterest predominen infografies i tutorials pas a pas redirigint a blogs.

No totes les xarxes socials són iguals. Ni serveixen per al mateix. Cada xarxa té un objectiu específic. Usar la xarxa correcta per a la tasca correcta, i a més fer-ho correctament, és tot un art.

 

 

 

 

Ana cervero
Dissenyadora gràfica
Departament Customer Experience

Recent Posts

Leave a Comment

Contacte

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us contestarem, tan aviat com sigui possible.