In Customer Experience

El nostre treball gira entorn als clients i volem que se sentin assegurances i ben informat sen tot moment, per a això posem tot els nostres mitjans per a presentar-los les propostes de serveis de forma clares perquè estiguin al corrent de totes les fases i dades del projecte.

Una de les millors tècniques per a fer comprensible la informació és la representació de les dades mitjançant imatges. Això pot fer molt més fàcil mostrar fases de seguiment, distribució, evolució o exposar certes dades que d’una altra manera podrien passar desapercebuts.

Organitzar la informació en un diagrama sol mostrar les dades de forma ordenada i amb major claredat. Utilitzen un llenguatge més senzill i ràpid de llegir, aconsegueix transmetre el missatge amb major velocitat i d’una manera pròxima. L’objectiu és identificar les idees principals i l’estructura dels projectes de manera senzilla i pregnante.

És una eina visual molt eficaç que dóna vida a la informació. Hi ha diversos tipus de diagrames i podem triar el que més s’adapti a la mena de dades que volem representar, sempre de forma personalitzada per a cada client i respectant la identitat que ens distingeix.

 

 

 

Ana cervero
Dissenyadora gràfica
Departament Customer Experience

Recent Posts

Leave a Comment

Contacte

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us contestarem, tan aviat com sigui possible.